Publicerat: / Amandas inlägg

Lång stalldag


Precis som dom flesta andra dagarna i mitt liv så blev även denna lördag en lång dag i stallet. Älskar att spendera massor av timmar där. Trivs så bra ❤️
Jag fixade stallet och grejade med både Hotten, Bertil och Lukas. Frida kom inte till stallet idag så jag promenerade Lukas åt henne. Ingela och Belgarion följde med och red, kul att vi fick sällskap! 
Sen tog jag lillponnyn. Gjorde dom 3 första lekarna i Seven games och provade på lite Cirkling game med honom. Det gick super! Han är betydligt enklare att arbeta med än Hotten, då han är så mycket mer positiv och har mer motor. Efter att jag värmt upp honom med Cirkling game så skuttade vi över ett hinder några gånger. Han verkade tycka att det var jätte kul att få hoppa lite och galopperade glatt mot hindren. 

Efter att Bertil och jag var klara så tränade Hotten och jag löst framför stallet. Tränade lite trick och sådär, och min ponnyplutt var positiv och glad idag!

Min polare Bertil och jag!

Hotten försöker döda Bertil med blicken när Bertil försöker stjäla min uppmärksamhet. Haha söten.. ❤️

Såhär snygg var Hotten när jag kom till stallet idag förresten. Borstade hur länge som helst och sprayade med torrschampo utan större framgång..


Bisse kör in bilen i hagen med foder. Skulle nog säga att våra hästar är lite för trafiksäkra nästan, haha.

/Amanda

Publicerat: / Fridas inlägg

Fredag!!

Känns super med fredag! Dock känns det mindre bra att jag inte ska åka ut till stallet imorgon. Ska till Örebro och handla klänning då jag ska på bröllop, sen ska jag söka sommarjobb och plugga. Så jag lämnar över Lukas till Amanda i morgon som är så snäll och promenerar honom åt mig. Guld värt! 🙏

Men till dagen då. Körde ett riktigt hårt pass på Lukas innan veterinären kom då han endast kommer att utföra lätt arbete den här helgen efter vaccinationen. Klättrade i den långa uppförsbacken och galopperade långa sträckor. 
Sen kom veterinären och gjorde dels en koll av honom. Han hade inga problem med tänderna och han var i bra hull och välmusklad baktill ( vilket glädjer mig något enormt då jag verkligen kämpar med att träna bakdelen ). Han verkade vara jämt musklad och jag skulle fortsätta som jag gjorde. Ååå känns så roligt att höra från någon som kan. Dock hade han mycket fett på nacken vid mankammen "späcknacke" vilket visst var typiskt för äldre kallblod. Ajaj. Har nu läst lite om det och det verkar som att det är väldigt svårt att bli av med även om man bantar dom ( vilket jag inte gör då jag anser att rejält med mortion och mycket mat är det bästa & det har ju funkat bra innan ). Men det är i alla fall inget som jag själv har orsakat utan så har han alltid sett ut sen jag fick honom på foder och jag har bara trott att hans nacke är sån. 

Japp, men nu är det godnatten för mig. Imorgon ska jag dessutom hämta ut grejerna jag beställde från hööks.
/ Frida

Publicerat: / Amandas inlägg

Shopping på Hööks
Var inne i Örebro idag för att sätta fast fästet som lossnat från tandställningen och passade på att gå in på Hööks. Lite farligt egentligen när jag fått både lön och studiebidrag idag, men jag lyckades hålla mig till inköpslistan utan att lägga till något extra. 
Är dock lite sådär lagomt avundsjuk på Bertils skötare Nora som är på Göteborg horse show idag. Själva showen lockar inte mig något särskilt, men mässan!! Tänk så mycket fina rosa, ljusblå och glittriga saker som Hotten skulle kunna få!!

/Amanda