Publicerat: / Fridas inlägg

Premiärtur på ridbanan!

Tog en premiärtur på ridbanan idag jag också! Kändes riktigt bra faktiskt. Väldigt fokuserad Lukas, utan att ens reagera på de andra hästarna runt. Efter det betade vi och bara umgicks lite i stallet. Försöker vänja honom att stå på gången utan att skrapa med hoven och steppa runt. Men det blev skillnad redan efter att jag ridit och då stog han mest och frustade nöjt på stallgången med öronen spetsade framåt. Fina häst!

/ Frida

Publicerat: / Amandas inlägg

Första ridturen i nya stallet


Nu sitter jag i bilen på väg hem från stallet. Tog ett litet pass på banan för första gången och det gick ganska bra faktiskt för att vara första gången på ett nytt ställe. Först när jag satt upp så var han lite skvättig dock, men inte alls farligt. Det ryckte lite i kroppen på honom bara och han steppade iväg i trav flera gånger. Sedan blev han sitt vanliga, lugna jag igen. Han var lite småseg, men annars gick det helt okej. Han kändes mjuk och fin och lyssnade på mig bra. 
Lite hängig i tygeln blev han då och då, men mot slutet kom huvudet upp mer och traven kändes riktigt fin. Jag känner mig nöjd i alla fall! 
Kändes skönt att pappa och jag var helt själva i stallet hela tiden också nu när jag skulle rida för första gången sedan flytten. Jag hatar att rida när folk tittar på. Dom enda som får se är typ pappa och Frida. (Och så andra folk som inte kan nått om hästar såklart) Får panik annars och tror att folk står och tänker att jag är dålig. Så det kändes skönt att få vara själv första gången.


/Amanda

Publicerat: / Amandas inlägg

Lite update om stallbytet


Idag har Frida och jag varit i både nya och gamla stallet för att hämta det sista av våra grejer. Först åkte vi till nya stallet och var där i många timmar. Vi hann se säkert 3 andra hästägare både komma och åka under tiden vi var där. Slår vad om att vi kommer att öppna och stänga stället varje dag i sommar! Stallägaren kom ut på kvällen när det bara var vi kvar och verkade undra om vi aldrig skulle åka hem, haha. Hon lär ju vänja sig. Förra sommaren bodde vi i princip i stallet. Sov över massor och annars var vi där från morgon till kväll. Vi tar "hästnörd" till en heeelt ny nivå...

Det första jag fick se när vi kom till hagen idag var att det bara rann från rumpan på Hotten. Tror han bajsade jätte löst säkert 5 gånger under tiden vi var i stallet. Så det blev att jag fick spola rent honom sen. Han så förjävlig ut där bak. Så äckligt. Det har varit lite olika spekulationer kring varför han (och Lukas) blivit lösa i magen och det skulle kunna bero på antingen höbyte eller avmaskningen för några dagar sedan. Kanske både och. Hur som helst så hoppas jag det ska gå över snart för han ser väldigt äcklig ut...

Frida och jag tog en långpromenad med hästarna också och hittade huuur många stigar in i skogen som helst som ska utforskas sen! Imorgon hade jag tänkt rida för första gången efter flytten. Tror vi håller till på ridbanan då, såå lyxigt med ridbana på gården vid stallet!! Och om cirka 4 veckor (tror jag) så kommer det även stå ett ridhus på gården. Så underbart! Jag känner redan nu att jag trivs super. Och jag som inte ens ville följa med från början för jag ville absolut inte stalla upp Hotten. Jag föredrar fortfarande lösdrift, men vi har inget annat val än box eftersom det blev som det blev och vi blev utkastade från förra stallet. Men jag har inte alls någon ångest över det här med att han ska stå inne över natten längre. Nu under sommaren blir dom ju ute dygnet runt som han är van, sen får vi se till hösten hur det går att ha honom på box. Vantrivs han väldigt så blir vi ju tvungna att flytta. Isåfall hoppas jag på att få ställa honom hos Malin som en nödlösning. Hon har ju lösdrift, men tyvärr skulle jag inte kunna åka dit varje dag då det är så pass långt. Men jag hoppas att det ska funka med att han står inne sen.


/Amanda