Publicerat: / Amandas inlägg

Lite lugnare idag


En promenad/joggingtur efter dom senaste två dagarnas rodeoridturer kändes verkligen skönt. Hotten var visserligen fjantig även idag och skyggade undan för saker, stannade upp och tittade mm. Men hellre att han gör såna saker när jag befinner mig på marken än när jag sitter på ryggen. Tittigheten fick jag dock bort med hjälp av lite klickerträning. Jag belönade honom för framåtbjudning till trav och då hamnade fokuset på vad jag höll på med istället för vad som skedde runt omkring. Bra och smidig lösning! Jag vill inte träna med godis för mycket med Hotten då han är lite för godisfixerad för att det ska funka på ett bra sätt. Annars tycker jag definitivt att godis är ett superbra hjälpmedel vid inlärning, samt som motivation för ointresserade hästar. Jag använder godis vid inlärning av nya saker och vid trickträning, men jag vill använda det så lite som möjligt för att vi inte ska bli beroende av att alltid ha godis. Känns som det lätt blir så med Hotten.

Nu ska jag åka hem till pappa och äta där, och se om vi kan övningsköra lite också. Verkligen välbehövligt så jag inte glömmer bort för mycket.

En bild på bäbis-Hotten. Eller bäbis är väl att ta i, han var ändå 6 år här, men jag har inte lyckats få tag på äldre bilder än så på honom tyvärr. Enligt mig är han bäbis på den här bilden ;)

/Amanda