Publicerat: / Amandas inlägg

Vuxenlivet är hårt, speciellt med häst

Nu sitter jag och skriver CV, kollar jobb och ska mejla ett företag. Vuxensaker, you know.. Jag kommer vara sämst på att vara vuxen känner jag. Så ovuxen och oansvarig som jag är. Men nu måste man ju jobba för att tjäna pengar, och pengar är något jag är i stort behov av. Det är dyrt att leva, speciellt om man väljer att leva med häst. Dom är riktiga pengaslukare dom där djuren. Mat behöver dom varje dag, en plats att bo på, vaccinationer och annan veterinärvård etc. Sen är ju min rätt så bortskämd och skiter fullständigt i min ekonomi. Han tjatar hela tiden om både det ena och det andra - benlindor, schabrak, blingande pannband och grimmor i regnbågens alla färger. Jobbigt alltså...

På tal om min bortskämda snorunge till häst så ska Frida rida honom idag. Jag ska med och fota, så har vi tur kommer det nog upp bilder här ikväll på dom!

Haha, det började klia i svansen mitt under uteritten så han backade in i ett träd med mig på ryggen och började gunga fram och tillbaka med rumpan.

/Amanda


Publicerat: / Amandas inlägg

Myslördag

Snacka om att min häst hade överskottsenergi igår!
Jag red ut en sväng och direkt när jag hoppat upp nästan studsade han iväg. Han trippade fram och blev rädd för allt möjligt. Haha, min knäppis.. Trots detta blev det en väldigt trevlig tur med klättring i skogen och en del fartfyllda galopper. Uteritter när dom är som bäst.
Verkade honom igår också vilket var välbehövligt. Tycker det känns så bra att själv kunna sköta hovvården på min egen häst numera. Både bättre för plånboken, samt att det blir gjort oftare.

När jag kom hem på kvällen bytte jag om till mys-shorts och en gosig tröja, åt godis och kollade på The Fosters med mamma. Det är en serie som vi började kolla på tillsammans igår. Har än så länge bara sett 3 avsnitt, men den verkar rätt bra så gissar på att det blir fler avsnitt ikväll! Tycker det är mycket roligare att följa serier tillsammans med någon så jag tvingar alltid på folk dom serierna jag följer. Min ena syster blir ofta mitt offer och jag har flera gånger fått henne att bli (nästan) lika besatt som jag, haha.

/Amanda


Publicerat: / Amandas inlägg

Heldag i Örebro

Blev en heldag i Örebro med Frida idag, så nu är jag rätt trött efter att ha gått i massa affärer i flera timmar. Har hållit mig väldigt bra till planen på vad jag skulle köpa tycker jag. Även dagens policy: "inget grått" följde jag perfekt. Var dock nära på att falla dit och inhandla ett grått plagg flera gånger, haha. Förstår inte varför, men jag känner en viss dragning till gråa kläder och min garderob är verkligen 50 shades of grey.

Nu har jag slängt mig i sängen en stund för att kolla något avsnitt av Vänner i väntan på att få skjuts till stallet för att pussa på ponnyn. Det blir en snabbvisit då klockan är så pass mycket nu. När jag kommer hem blir det fredagsmys antingen med min mor, eller själv beroende på om hon är hemma eller inte.

Vi satt utanför slottet en stund och åt. Så fint och mysigt!

/Amanda