Publicerat: / Amandas inlägg

Gott nytt år från oss

 

 

/ Frida & Amanda


Publicerat: / Fridas inlägg

Mitt 2016

Har haft ett jättebra år, samtidigt som det känns som mitt liv har förändrats så mycket sen i början av året. Lukas blev såld, relationer har börjat och tagit slut, jag har börjat tvåan, flyttat stall med Amanda och hittat fantastiska människor och hästar och snart är vi påväg att lämna det hem jag bott i de senaste 7 åren. 
 
Det är få saker jag ångrar. Jag behövde bryta mitt eviga mönster för att utvecklas vilket jag tycker att jag har gjort. Saker under året har stundtals varit rörigt och alldeles övermäktigt. För mycket skola och att samtidigt behöva säga hejdå till världens finaste häst. Fast någonstans känns det som allt bara ordnat sig i slutändan. Jag har fått den fantastiska möjligheten att rida Caritas och Fredriks fina hästar och därmed fått tillbaka mitt sug för att få sitta i sadeln. Fått tillbaka min extremt stora passion för ridsporten. Även om jag inte rider för att bli bäst, rider jag för att jag älskar det så otroligt mycket. Jag älskar människorna i stallet och jag älskar att få vara runt hästar. 
 
Skolan har varit tuff och jag trodde på riktigt inte jag skulle klara av att hålla samma nivå i tvåan som ettan. Det vet jag ju förstås inte heller än, men när jag fick tillbaka mitt enda slutbetyg som jag fick denna terminen (i matte) fick jag verkligen bevis på att hårt arbete lönar sig. Å jag kan klara det.
 
Förhållanden har också börjat och tagit slut men i slutändan vet jag ändå vilka människor jag alltid har omkring mig. Min familj och mina absolut närmsta vänner som alltid står vid min sida och har gjort det oavsett vilka dumma saker jag hittar på. Det har fått mig att inse att så länge jag har dom, behöver jag ingen annan. 
 
Mitt 2016 har haft sina höga toppar och sina extremt låga dalar. Dock avslutar jag på topp, när alla problem som jag orsakat under året bara har löst sig och jag kan få minnas 2016 som något jättebra samtidigt som jag aldrig skulle vilja göra om det igen. Det är ett avslutat kapitel som jag tänker glädjas åt. 2017 ska dock bli bäst! Det finns iaf goda förutsättningar med tanke på en bokad resa till Portugal i två veckor med min bästa vän och ett nytt hus!
 
Här är lite bilder utan en kronologisk ordning, slänger bara in lite bilder från året. 
 
 
 
/ Frida
 

Publicerat: / Amandas inlägg

När tjugoåringen beter sig som tre...

Tömkörde en lite sådär halvgalen Hotten idag. Det blåste typ storm och jag är rätt säker på att detta faktum var anledningen till hans beteende. Han travade/galopperade iväg några steg flera gånger, hoppade och sparkade bakut, samt slängde med huvudet. Haha, ingen ordning överhuvudtaget idag..
Lade fram 3 upphöjda cavalettibommar som han fick skritta och trava över några gånger, vilket gick finfint. Han gick i en jättefin form med höjd och arbetande rygg stunder av passet, medan andra svävade han iväg och hittade på lite vad han själv kände för. Lite hopp hit och dit, och lite sparkar här och var. Ibland ville han även springa iväg åt ett annat håll än vad jag ville. Haha, det blev lite halvflängigt vissa stunder.
Han beter sig så knäppt när det blåser, vilket ju är förståeligt med dessa stissiga flyktdjur, men när han fortfarande håller på såhär vid 20-års ålder känns det faktiskt lite löjligt. Jag blev inte arg på honom, utan skrattade mest åt att han betedde sig som om han vore 15 år yngre än vad han i själva verket är. Men det är en aning tröttsamt att han aldrig växer upp. Tokboll.

Efter stallet mötte jag Frida på Maxi för att handla inför nyår imorgon. Jag är som ett barn och roffar åt mig allt från serpentiner och tomtebloss till rosa partyhattar. Såg ut som vi skulle ha barnkalas, haha. Kanske lite lik min häst i det åseendet, beter mig inte heller som min ålder.

Har även hängt hemma hos min ena syster och hennes dotter nu på kvällen, men nu ska jag sova då jag fått rätt lite sömn den senaste veckan. God natt!

 
 

/Amanda