Publicerat: / Amandas inlägg

Bildbomb från dagens ridning

 
Idag drog jag med mig Frida till stallet igen. Hon fick fota mig och Hotten lite när vi red i en snygg marinblå och blingande outfit. Detta var första gången jag använde mina nya ridbyxor och jag var jätterädd att dom skulle bli smutsiga innan jag kommit upp på hästryggen och fått några fina bilder. Skrev till Frida innan vi sågs att hon skulle vara min slav så jag skulle behöva göra så lite skitgöra som möjligt innan fotografering. Haha, alltså vem är jag ens?! Sedan när blev jag så fåfäng? I stallet dessutom?? Vad hände med Luffarligan?
 
Jag red både i ridhuset och på ridbanan idag som ni ser nedan. Den ursprungliga planen var att bara vara på ridbanan, men det spöregnade när jag skulle rida så det fick bli ridhuset tills regnet gett sig.
 
 
/Amanda

Publicerat: / Amandas inlägg

Träningssugen


Åh vad jag är sugen på att rida nu!! Frida och jag cyklade iväg till stallet idag för att kolla träningar. Det var både hoppning och dressyr den här gången. Väldigt kul och inspirerande att se andra rida och träna! 
Imorgon tänkte jag ha på mig mina nya, marinblå ridbyxor med bling och linda Hottens ben med matchande benlindor, och rida ett pass på ridbanan. Förhoppningsvis hänger Frida med och fotar oss lite. Vore kul att få lite nya bilder i en snygg outfit. 

Nu är det Pretty little liars som gäller, säsong 7 har ju börjat nu!

Frida och jag tog en kort promenad med Hotten också som dock blev väldigt butter över alla bromsar och skit som flög runt och bet honom. Han stannade flera gånger och ville gå hem stackarn.

/Amanda


Publicerat: / Åsikter

Hästmänniskors logik


Alltså, på riktigt, HUR inkompetenta är inte vi hästmänniskor när det gäller problemlösning om man tänker efter?
Jag har många gånger skrattat åt hur en del väljer att tackla problemen som uppstår vid hantering och träning av hästar. Vi är ju riktigt jävla dåliga på att faktiskt lösa problem, men desto bättre på att titta åt ett annat håll och låtsas som att de inte existerar, samt hitta på "smarta" sätt att dölja det för andra människor. 
Gapar hästen av obehag från bettet - sätt en rem runt käften på den så den får ännu mindre möjlighet att undkomma det onda. Funkar faktiskt galant! Ingen behöver veta att du rider med ett bett din häst inte trivs med, den lilla remmen runt mulen som även fungerar som så att den blockerar luftvägarna är din vän. 

Skapar transporter ångest hos din fyrbenta vän? Isåfall kan du alltid testa att trycka in den i transporten med linor bakom rumpan. Hästen blir inte av med sin stress inför lastning och kommer troligtvis tycka det är ännu jobbigare vid nästa tillfälle. Men hallå, du fick ju in den i transporten. Det var ju ändå huvudsaken eller? Att ni kunde komma iväg på den där träningen eller tävlingen var ju trots allt en väldigt hög prioritet för dig. Inte för hästen kanske, men who gives a shit? Den fjantar ju sig bara. Ett klaustrofobiskt flyktdjur i en trång liten låda på hjul låter väl som en match made in heaven? Inget att vara nervös över. 

Hoppar inte din häst så högt som du önskar? Bara att slå den på benen när den är över hindret. Rädsla och smärta är en effektiv metod för att få någon att göra som du vill. Barrering hjälper hästen i utvecklingen till en världsbra hopphäst. Den kommer älska hoppbanan efter alla härliga minnen därifrån.

Man bara måste älska hästmänniskors logik va? 


/Amanda