Publicerat: / Amandas inlägg

Vi blev jagade av en fågel

 
Hoppas eran Valborg har varit bra. Själv har jag inte firat alls, inte ens en brasa har jag sett. Så för mig har detta varit som en helt vanlig dag, men jag är inte särskilt missnöjd över det. Jag hade ingen direkt lust att hitta på något speciellt. 
Så det har som sagt varit en helt vanlig dag, utom en detalj - Hotten och jag blev jagade. Av en FÅGEL. Wtf? Det var bland det sjukaste jag varit med om. 
 
Jag red barbacka ner till sjön för årets första bad (som för övrigt var hur mysigt som helst!). På vägen dit mötte vi en stor fågel som satt och tittade på oss vid vägkanten. Den gjorde ingenting, men Hotten reagerade ändå väldigt starkt på den. Jag sa åt honom att han fjantade sig och att fågeln inte skulle attackera honom. 
Men vad tror ni inte den gör när vi någon timme senare rider förbi åt andra hållet?! Jo, den skriker och flyger ut rätt framför oss på vägen. Hotten blir vettskrämd och kastar sig åt andra hållet i en helomvändning och galopperar iväg i världens fart. Fågeln följer dessutom efter och jagar oss en liten bit. Alltså vad är det för fågel som jagar en häst egentligen?! 
 
Tyckte så synd om stackars Hotten som blev så fruktansvärt rädd att han bara sprang i panik för att komma undan. Jag har ALDRIG under våra sju och ett halvt år tillsammans suttit på hans rygg och han har stuckit på det där sättet. Har alltid känt mig säker på att han inte är en sån som bara drar iväg okontrollerat. Det säger ganska mycket om hur rädd han blev idag, stackarn. Men jag förstår honom, för jag har aldrig varit med om att en fågel betett sig sådär hotfullt. Vi kom väl för nära boet, eller så var det kanske en hona med ägg i närheten som han ville skydda. Jag gjorde lite efterforskning när jag kommit hem och kom fram till att det var en tjäder vi stött på, en hane. 
 
Förutom fågeljakten så var uteritten jättehärlig. Både Hotten och jag verkade vara överens om det. Bad i sjön är en favorit för oss båda och han var i flera gånger.
 
/Amanda