Publicerat: / Amandas inlägg

Vi blev jagade av en fågel

 
Hoppas eran Valborg har varit bra. Själv har jag inte firat alls, inte ens en brasa har jag sett. Så för mig har detta varit som en helt vanlig dag, men jag är inte särskilt missnöjd över det. Jag hade ingen direkt lust att hitta på något speciellt. 
Så det har som sagt varit en helt vanlig dag, utom en detalj - Hotten och jag blev jagade. Av en FÅGEL. Wtf? Det var bland det sjukaste jag varit med om. 
 
Jag red barbacka ner till sjön för årets första bad (som för övrigt var hur mysigt som helst!). På vägen dit mötte vi en stor fågel som satt och tittade på oss vid vägkanten. Den gjorde ingenting, men Hotten reagerade ändå väldigt starkt på den. Jag sa åt honom att han fjantade sig och att fågeln inte skulle attackera honom. 
Men vad tror ni inte den gör när vi någon timme senare rider förbi åt andra hållet?! Jo, den skriker och flyger ut rätt framför oss på vägen. Hotten blir vettskrämd och kastar sig åt andra hållet i en helomvändning och galopperar iväg i världens fart. Fågeln följer dessutom efter och jagar oss en liten bit. Alltså vad är det för fågel som jagar en häst egentligen?! 
 
Tyckte så synd om stackars Hotten som blev så fruktansvärt rädd att han bara sprang i panik för att komma undan. Jag har ALDRIG under våra sju och ett halvt år tillsammans suttit på hans rygg och han har stuckit på det där sättet. Har alltid känt mig säker på att han inte är en sån som bara drar iväg okontrollerat. Det säger ganska mycket om hur rädd han blev idag, stackarn. Men jag förstår honom, för jag har aldrig varit med om att en fågel betett sig sådär hotfullt. Vi kom väl för nära boet, eller så var det kanske en hona med ägg i närheten som han ville skydda. Jag gjorde lite efterforskning när jag kommit hem och kom fram till att det var en tjäder vi stött på, en hane. 
 
Förutom fågeljakten så var uteritten jättehärlig. Både Hotten och jag verkade vara överens om det. Bad i sjön är en favorit för oss båda och han var i flera gånger.
 
/Amanda
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Amandas inlägg

En hoppglad Hotten

 
Igår ställde vi upp ett hinder på ridbanan och Hotten fick löshoppa lite. Det var så roligt att se för han blev jättepigg och glad. Jag behövde inte ens styra in honom mot hindret, bara driva på så galopperade han mot hindret helt av sig självt gång på gång! Det var längesen han visade sådan hoppglädje. Han verkade bli extra glad när han blev överöst av beröm från både mig och Frida. Nästan varje gång efter att han hoppat saktade han in och stannade vid staketet där Frida satt, tittade på henne som för att fråga "Såg du det där? SÅG DU vad duktig jag var!?"
 
Tyvärr har jag inget annat att bjuda på än suddiga screenshots från videos som Frida filmade...
Här stannade han för lite bekräftelse från Frida. Attention horse...
/Amanda

Publicerat: / Amandas inlägg

Älskade ponny!

 
Idag tömkörde jag Hotten och han var faktiskt väldigt fin! Han blev lite småsur ibland när han tyckte det blev jobbigt och sparkade bakut, men annars jobbade han bra. Hade ut två bommar också som han fick trava över och lyfta på fötterna lite. Efter tömkörningen tog vi en kort promenad som avskrittning.
 
Älskade ponny, idag var en sådan dag då hjärtat kändes sådär extra varmt av att spendera tid med honom. Jag älskar honom varje dag (ehhm, nästan...), men vissa dagar känns kärleken lite extra, utan någon egentlig anledning. Jag känner mig glad över att det som var min absolut högsta dröm under många år gick i uppfyllelse för ungefär sju och ett halvt år sedan. Kommer ihåg hur överlycklig jag blev när mamma sa att jag äntligen efter alla år av tjat skulle få köpa en helt egen häst. Det är lätt att det blir något man tar för givet när det blivit en vardag, men sen kommer det dagar då jag känner mig extra glad över att jag till sist fick min egna ponny. Jag hade inte trott för sju år sedan att jag skulle ha kvar honom än idag, och det är många gånger genom åren som jag bara velat ge upp och sälja honom. Men jag kan inte se att någon annan skulle ha honom. Hur jobbig och envis han än må vara så är han min Hotten. ♥
 
 
/Amanda