Publicerat: / Amandas inlägg

Då hade det gått två veckor...


Jaha, och så hade det gått två veckor sedan sist igen... 

Vilket himla dåligt bloggflow vi har nu för tiden! Eller dåligt är inte rätt ord, icke-existerande är vad det är. Frida har ju alltid skolan att skylla på, men jag har ingen bra anledning till min frånvaro. 

Sedan sist har jag mest varit i stallet som vanligt. Ridit ut en massa på Hotten med Frida och Ante, ridit ut på Divino som stack med mig IGEN och jag ramlade av, även ridit ut med Frida och Carita. 
Divino har kommit på nu att han ska sticka i galoppen hela tiden med mig. Han blir såå stark så jag får inte kontakt med honom, utan han bara kutar. Jag ska nog rida honom på ridbanan någon dag för att känna mig säkrare på honom igen. Känner mig inte tillräckligt trygg att rida ut på honom just nu efter att han dragit med mig två gånger. Det är synd, för jag tycker verkligen om att rida honom för övrigt. 

Red Hotten på ridbanan idag och hade ställt upp en liten bana på fyra hinder, men det var i onödan. Vi hoppade bara några språng, pga att han inte kändes särskilt bra idag. Inte så att han var halt, men såå fruktansvärt stel i höger sida och det känns verkligen att det låser sig för honom. Det gick inte att ställa igenom i högervarvet. Försökte jag trava på en volt i höger varv ställde han om både huvud och kropp till vänster, drog sig in mot mitten och galopperade istället när det blev jobbigt i traven. Han har inte känts så bra på ridbanan det senaste, utan bara på rakt spår ute i skogen, men idag var det värre än någonsin. Vet inte om det kommer gå att rida igenom det här och bli kvitt med problemet på så vis. Hoppas det. Det blir billigast så..

Just ja, höll på att glömma!! Jag har åkt i vagn efter travhäst för första gången idag. Följde med Frida ut på en tur med Ante. Det var riktigt mysigt att åka ut på en skogstur i solen. Åh, vad jag skulle vilja köpa typ en shettis och köra!


/Amanda 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)