Publicerat: / Amandas inlägg

Dubbelbesök i stallet och 13 reasons why

Jag kompenserade lite i förväg för att jag inte var i stallet så länge idag, genom att vara där hela två gånger igår. Först gick jag en promenad bort dit med min systers hund Ester och kollade på när Frida red Ante på ridbanan. Ester tyckte det var lite läskigt med hästarna och satt och tryckte i mitt knä, haha stackare..

När jag gått hem med Ester åkte jag ut några timmar senare och red Hotten på ridbanan. Han kändes lite knepig. Det kan kanske ha berott på träningsvärk eftersom vi hade väldigt hög fart på uteritten dagen innan. Han var trött, ofokuserad och slängde med huvudet en del. 

Idag åkte jag bara ut och fixade vatten så han fick vila idag. 

Nu ska jag kolla lite på serien

Please like me

 som jag började kolla på igår. Jag har sett klart

13 reasons why

nu. Den serien var såå sevärd och framförallt tänkvärd. Väldigt tunga ämnen som självmord, sexuella övergrepp m.m så den kan vara triggande för vissa då man vid flera tillfällen får se båda dessa saker ske. En viss scen i sista avsnittet klarade jag knappt av att titta på, utan fick titta bort för det var så obehagligt.

Trots detta förstår jag verkligen varför serien blivit så populär, den är spännande och riktigt bra, men den är nog inte för alla. Den handlar om en tjej som heter Hannah som lämnar efter sig kassettband där hon berättar 13 anledningar till varför hon tog livet av sig. Varje kassettband har en huvudperson som gjort något mot Hannah som drivit henne till sitt beslut.

Den här serien är en påminnelse om varför det är så viktigt hur man bemöter andra människor, särskilt nyttigt för ungdomar att se allvaret med mobbning och även konsekvenserna med att avsluta sitt liv. Är det någon film/serie som kan ge en tankeställare så är det definitivt denna. Jag ska nog läsa boken också så småningom. 

/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)