Publicerat: / Amandas inlägg

Bästa uteritten på länge!


God morgon på er! 
Jag har ganska nyss vaknat och ska upp och göra mig klar för att åka iväg till min jobbcoach. Efter det blir det stallet, med andra ord en helt vanlig onsdag.

På tal om stallet så red Frida och jag ut på Ante och Hotten igår i den nyfallna snön. Guud vad kul det var att rida igår! Hotten var pigg och glad på ett bra sätt, inte en skymt av det där studsandet som ibland gör att jag blir lite rädd. Istället gasade han på framåt och smög över i galopp hela tiden när vi skulle trava. Till en början försökte jag hålla honom kvar i trav eftersom det var den gångarten vi bestämt oss för från början, men insåg ganska snart att det var rätt så lönlöst då han hela tiden ökade till galopp. Till sist gav jag upp och släppte iväg honom istället och det tyckte både han och jag var väldigt roligt! Att han springer fort har jag inga problem med, det är det där jääkla hoppandet han håller på med när han har för mycket överskottsenergi som jag inte tycker om.

Både Ante och Hotten skötte sig exemplariskt under den här uteritten trots att vi en gång vände bort från hemåt. Det brukar inte vara jättepopulärt, men hästarna tyckte väl också det var riktigt roligt att vara ute och springa, så dom krånglade inte ett dugg. 
Den här uteritten var den roligaste på länge och jag kände verkligen den där glada känslan i kroppen man får efter en bra ridtur. 


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)