Publicerat: / Amandas inlägg

En bättre lördag


Vaknade upp idag med huvudvärk, halsont och förkylning. Så jag är inte på topp idag direkt. Igår däremot hade jag en superbra lördag.
Började dagen i stallet där Frida och jag red några vändor på travbanan med Hotten och Ante. Hotten var väldigt på, och jag hade lite svårt att få kontakt med honom. Han bara gasade på efter Ante utan att lyssna på vad jag hade att säga där uppe på ryggen. Ante travar så mycket snabbare än honom, så han blir ibland lite stressad över att han inte ska hinna med, med sina korta små ponnyben. Då ökar han till galopp och drar ner huvudet så jag inte får någon kontakt med honom. 
Vissa stunder var han suuuperfin i traven dock så det var ändå väldigt roligt att rida igår. Lite svett blev han till och med, det händer inte ofta. Tyvärr berodde det väl mer på att han stressat och inte att han jobbat nämnvärt. Men oavsett bra att han får röra på sig ordentligt!

På kvällen efter stallet åkte jag hem till Frida för att äta mat och kolla Melodifestivalen. Riktigt trevligt och roligt med mycket skratt som vanligt.  Min lördag var väldigt lyckad med andra ord!


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)