Publicerat: / Amandas inlägg

Kaxig ponny som hatar longering

 
Idag fick Hotten springa av sig och busa en del. Det behövde han kan jag säga! Min systerdotter Tilda hängde med mig ut till stallet och ville rida lite. Med tanke på mängden energi han haft när jag ridit den senaste tiden så bestämde jag mig för att longera honom innan jag vågade släppa upp Tilda på ryggen.
Till en början blev han skitsur över att han skulle springa runt i en ring runt mig. Vi har haft problem med longeringen förr då han tycker det är totalt meningslöst och tråkigt. Han har även varit lite bossig mot mig och gått hotfullt in mot mitten. Han har aldrig gjort något, bara hotat och försökt skrämma mig. Det funkade förr, men inte nu längre. Jag vet att han inte gör mig något så därför vågar jag numera fortsätta även när han blir sådan.
 
Nu har jag inte longerat honom på väldigt länge, inte någon gång faktiskt sedan vi flyttade till lösdriften. När vi inte gjort det på länge brukar han bli lite bossig igen och testa om det går att smita undan, men det ger sig helt efter några gånger. Idag reste han sig lite och sparkade bakut, samt "bröstade upp sig" mot mig. Men bara jag fortsatte utan att bry mig om det så gav han sig till slut och verkade tycka det var helt okej att springa runt och busa av sig några varv.
Efter longeringen fick Tilda sitta upp och rida lite i skritt och trav, och det gick super! Synd att det blir så sällan hon är med och får rida nu för tiden. Det får bli mer till sommaren.
 
En gammal bild på en prickig liten Hotten. Nu börjar hans prickar bli mer och mer synliga när vi närmar oss vår och sommar. Tycker han är så mycket finare på sommaren!
 
/Amanda
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)