Publicerat: / Amandas inlägg

Kortslutning i hästens hjärna

 
Min galenpanna till häst betedde sig himla konstigt på dagens uteritt. Red ut med Frida och Ante, och Hotten stressade som satan. Han stod i vanlig ordning och studsade på stället när han hamnade efter Ante som tar mycket längre kliv. Men när vi precis vänt hemåt fick han någon kortslutning i hjärnan och började istället backa ner i ett dike. Alltså... Jag förstår mig inte på den där killen ibland.
När jag försöker få honom att springa framåt så han ska hinna med Ante så ställer han sig istället och backar ner i diket så han hamnar ännu mer efter. Totalt ologiskt. 
 
Det är så tröttsamt att han alltid hetsar så när han hamnar efter. Okej om han åtminstone bara sprang ikapp, men det gör han ju inte. Utan det ska bockas och hoppas på stället en stund först. På så vis är det skönt att rida ut själv på honom, för då har han ingen annan han behöver hålla koll på och är därför helt lugn. Men jag rider ju hellre ut med sällskap, önskar bara att han kunde chilla lite och inte hamna i upplösningstillstånd så fort hästen framför får lite försprång. 
 
 
/AmandaKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)