Publicerat: / Amandas inlägg

Ännu en frågelistaHAR DU?


Något husdjur: Ja, fyra katter och en hamster som heter Ulla-Maj. Någon favoriträtt: Pizza! Alla som känner mig vet att jag älskar pizza och kan äta det hur ofta som helst utan att tröttna. Så mycket älskar jag pizza.Puder på dig: nejNågra framtidsplaner: Att inte bli allt för fattig, och att vara så lycklig som möjligt. Publicera åtminstone en bok och äga en golden retriever en dag. Större planer än så har jag faktiskt inte.Någon sjukdom: Nej, hade epilepsi förut, men det växte bort.Gymkort: Hahaha nej, verkligen inte! Om ni såg mig i ett gym skulle ni förstå varför, eller så frågar ni bara Frida som varit och tränat med mig några gånger.Något beroende: Socker! Jag kan verkligen inte stå emot sockersuget och äter godis alldeles för många dagar i veckan. Cola zero är också något jag utvecklat ett litet beroende av den senaste tiden.

VEM?


Avskyr du: Det finns ingen specifik människa som jag avskyr, men vissa beteenden finns det ju som jag avskyr. Typ mördare, djurplågare osv är exempel på folk jag hatar.Delar du mest minnen med: Delar många fina och roliga minnen med Frida Längtar du mest efter: Bertil och Bosman. Bertil ska jag dock träffa runt påsk. Ska bli så kul!! Som jag saknat den kaxiga lilla shettisen med kulmage ;)Gosar du med: Ingen för tillfället. Men mest gosar jag med Greysi, världens finaste kisse <3Diskar: Diskmaskinen 


VILKEN?


Tidning läser du: Läser inte tidningar speciellt ofta.. Händer att jag köper något nummer av Equipage då och då. Hände senaste härom veckan faktiskt.Buss åker du oftast: Åker knappt buss längre, men till stallet i så fall. Eller Örebro.Dag fyller du år: 12 juliÅrstid föredrar du: Höst och sommarStad är du uppväxt i: Karlskoga
VAD?


Gör du nu: Sitter i soffan hemma hos Veronica och ska lägga barn strax.Gör dig till en bra människa: Jag tycker att jag är bra på att visa folk att jag tycker om dom, bryr mig om andra och ställer gärna upp och hjälper till.Gör dig till en dålig människa: Jag snackar skit. Snackar mycket skit, men gör det aldrig om dom som står mig närmast. Jag har även väldigt grov och elak humor, dock menar jag oftast inte det jag säger utan tycker bara det är fruktansvärt kul att skämta om det mesta. Jag har liksom inga gränser för vad jag skämtar om.Vill du arbeta med: Drömmen vore ju att kunna jobba hemifrån med att skriva böcker. Annars skulle jag kunna tänka mig att jobba med barn eller ungdomar på något sätt. Antingen förskola, skola eller på typ någon ungdomsgård.Är roligast just nu: Att det är vår och snart sommar!!Har du på dig nu: Ljusblå jeans och en mörkblå, kortärmad tröjaÄger du för skor: Svarta boots med nitar på, vita sneakers som är lite silvriga i bak, svarta sneakers m.m Har du för storlek i skor: 39Läser du för bok: Läste precis ut "Det händer nu" av Sofia Nordin igår. En ungdomsbok som jag gillade skarpt. Sträckläste den på bara några timmar. Ska du göra nu: Kolla på någon film och prata med min syster.
Publicerat: / Amandas inlägg

Välförtjänt vila för Hotten


Idag fick han en välförtjänt vilodag Hotten. Jag åkte bara ut och fixade lite i hagen och fyllde vatten.
Igår red jag på ridbanan. Red lite över bommar, flyttade undan bakdelen och kämpade på lite med högergaloppen som var lite jobbig. Hans galopp igår var inte särskilt fin. Pinnig och stel kändes han. Galopp är ju inte hans starka sida, men igår kändes den värre än på länge. Traven däremot är han nästan alltid fin i. Det var lite jobbigt igår tyckte han och segade sig en del, samt surade lite. Men trots det kämpade han på bra! 

Ikväll ska jag sova hemma hos Veronica och umgås med henne och barnen. Ska bli trevligt, för det var ett tag sedan jag sov här. Barnen är (för det mesta) som små lyckopiller! 
Imorgon blir det en uteritt med Frida, besök hos Eleonore och Enya, och sen ska jag nog sova hos Frida. Blir troligtvis en bra fredag! 


/Amanda


Publicerat: / Amandas inlägg

Underbara vårväder!


Precis som dom flesta andra så ÄLSKAR jag vårvädret som kommit nu. Solen värmer så pass mycket att man kan vara ute i bara kortärmat och allt känns mycket lättare och ljusare. Inspiration till ridningen har kickat in hos mig dessutom. 

Idag blev det premiär för att stå ute och göra i ordning Hotten. Det var så härligt att stå och borsta honom i solen och se en hel del av vinterpälsen falla till marken i en hög av vita hårstrån. Jag masserade honom en liten stund också innan ridningen och han såg ut att njuta till fullo av att bli ompysslad. Det tog över en timme från det att jag hämtade honom i hagen till dess att jag hoppade upp och red iväg. 
Blev en barbackatur idag med lite dressyrträning i form av sidvärtesrörelser, ryggningar i nedförsbackar och så jobbade vi på att behålla formen även i galoppen. Det är lätt hänt att jag bara släpper iväg honom och låter honom racea på i galoppen. Han tycker dessutom det blir jobbigt så han börjar gärna bocka istället när jag inte bara låter honom springa på. Men idag gick det faktiskt bra! 
Imorgon får det nog bli ridbanan med lite bommar tror jag. Skulle vilja hoppa lite någon dag till helgen, det var så längesen!/Amanda