Publicerat: / Fridas inlägg

Jag lever

Nämen hej på er!


Det var pinsamt länge sen som jag tittade in här. Tänker dock skylla ifrån mig på skolan för har extremt mycket just nu, tror faktiskt aldrig vi haft såhär mycket på samma gång (och vi har det alltid stressigt). Har seriöst två ämnen som jag INTE har prov i. Det tar liksom kortare tid att säga vad jag inte måste plugga. 

Förutom plugghets börjar det äntligen bli vår!! Det gör faktiskt saker och ting tusen gånger lättare. Helgen har också varit bra även om jag spenderat ungefär 10 timmar i skolböckerna, haha. Red Ante i fredags, träffadade lite vänner igår (vilket var väldigt välbehövligt även fast det är ångestframkallande att lämna skolböckerna en stund) och idag ska jag rida ut! 


Detta är då bilder från i fredags. Ser ni vad låg och fin han kunde bli?! Även om han hamna bakom lod stundtals gillar jag hans ryggaktivitet mer när han blir låg med bjudning. Det här med att man ska värma upp i låg form fungerar ju inte riktigt för oss. Istället är det dit vi måste jobba oss, eftersom han gärna börjar i en hög lite spänd form. Tycker Linn Olsson skrev så bra när hon fick kritik om Sorayas för höga "låga" form:


"Alltså, handlar det bara om att någon ”ska visa mig” och att Soraya SKA vara lägre i formen eller är det inte så att hon måste vara stark och utbildad nog för att kunna välva ryggen, vara ännu lägre och röra sig med tryck och schwung? Man stärker ju inte en häst till grand prix form i grand prix form – varför förutsätter då så många att hästen SKA gå i den absolut mest stretchande formen direkt? Om den nu är så stärkande och gymnastiserande så måste det väl vara fysiskt jobbigt, och därför också få ta sin tid. Eller?"

Lukas var ju helt olik men ändå gällde samma resonemang för honom. Jag kunde inte värma upp den 700 kilos otympliga kroppen i en låg form för då fastnade han DIREKT i min hand och där finns det inte en chans att jag kan värma upp och stretcha ut en häst. 

Lite söndagstankar, haha. Cred till Linn dock som alltid formulerar sig fantastiskt bra och vänder upp- och ned på ridsportens alla frågor. Älskar folk som inte bara accepterar utan ifrågasätter, diskuterar och resonerar om vad som är bäst istället för att följa ridsportens inofficiella handbok.

/ Frida
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)