Publicerat: / Amandas inlägg

Så kul med trickträning!


Hotten börjar bli en riktig hejare på det här med trickträning nu! Allt som behövdes var tillräckligt god belöning för att han skulle bli riktigt på och samarbetsvillig. Vi har ju hållit på i många år och tricktränat lite smått, men den där spanska skritten är något vi haft svårt att få till. Dels pga brist på motivation och på för lite träning.
Dom senaste två dagarna har vi tränat mycket på det och det har givit resultat. Han har äntligen börjat förstå det där att han ska gå framåt och inte bara stå och lyfta frambenen. Tidigare har han bara tagit något steg framåt någon enstaka gång, men nu har han gått flera steg flera gånger! 
Det har varit brist på motivation från hans sida, och jag har inte lyckats med att plocka fram den. Men nu är det riktigt roligt att trickträna när han ger allt han har och verkligen vill försöka göra rätt. Han försökte med allt möjligt idag. När han märkte att han inte gjorde rätt och inte fick någon belöning gjorde han helt plötsligt tricket "yoga" istället för att försöka komma på vad det var jag ville. Haha, sötisen!
Han älskade verkligen det godiset jag använt mig av nu och gör vad som helst för att få en bit. Jag kommer dock minska ner på godiset mer och mer sen när han lärt sig spansk skritt ordentligt. Vid såna dominanta trick känns det som att det är bäst att bara använda sig av godis vid inlärning. Eftersom det här är något han kan använda emot mig om han skulle vilja så vill jag inte blanda in godis för mycket sen med risk för att han blir jobbig. Dock så vet han väldigt väl när det är trickträning på gång och brukar aldrig använda något av tricken vid andra tillfällen. Utom möjligtvis yoga ibland, som är hans favorit. Men det kan inte bli farligt på något sätt, så det gör mig inte så mycket. 
Inte heller buga kan han använda för att dominera mot mig, så det är också något han gärna får en godisbit för att göra. 

Alltså åh, vad roligt det är att trickträna nu när det går framåt!! Skulle så gärna vilja lära honom att ligga ner, men det känns så svårt att få det att sitta på kommando. Bara han skulle förstå att det är det jag vill att han ska göra så är jag övertygad om att han inte skulle vara helt omöjlig att lära. Men frågan är bara hur.. Jag har lite idéer som jag ser fram emot att testa så småningom!


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)