Publicerat: / Amandas inlägg

3 hästar


Startade dagen på Work for you klockan 10. Hann bara hem och äta lunch innan Lena hämtade upp mig och vi åkte ut till stallet. Det var meningen att jag skulle testa att rida hennes 3-åring Dunder idag. Han är enbart skrittad på än så länge.
Först longerade Lena honom, innan det var dags för mig att sitta upp. Dock hann jag inte så långt som till en uppsittning. Jag tror att jag knappt hade fått över benet och satt mig innan han for iväg i galopp. Oförberedd som jag var på detta scenario for jag i backen (frågan är om jag gör något annat än ramlar av nu för tiden?). Hade jag åtminstone hunnit sätta mig till rätta först så hade jag ju haft en chans att hålla mig kvar, men när det sker mitt i uppsittningen är man ganska chanslös. 
Efter det var det bara på't igen. Jag satt aldrig upp helt, men jag hade foten i ena stigbygeln och hängde över ryggen på honom när Lena höll i. Det gick lite bättre. Trots missödet i början så var det roligt att hjälpa till.Efter mitt försök till ridning på Dunder stod ridning av min egna häst på schemat. Det blev en uteritt barbacka i skritt och trav. En del tragglande med att böja honom åt höger pga låsningen jag skrev om häromdagen. Han tyckte det var jättejobbigt, men det släppte något efter ett tag bara jag kämpade på och inte gav mig. Nu har jag bokat tid med equiterapeuten så hon ska behandla honom fredag nästa vecka. Det behöver han verkligen nu! Sist, men inte minst (snarare störst) blev det ridning på Divino. Jag red honom på ridbanan för första gången och det kändes väldigt bra. Det blev mest skritt med en del flyttande sidvärtes. Traven var lite jobbig tyckte han och ville hellre ta sig fram runt ridbanan i passgång. När han travade var det jobbigt att hålla formen också tyckte han. Men jag är väldigt nöjd ändå trots att det bara blev en ganska kort ritt innan det började hagla på oss. 


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)