Publicerat: / Amandas inlägg

Fångkänning och flytt...

 
Det har hänt en del på stallfronten sedan sist... Hotten har nämligen fått fångkänning så han står inte längre i lösdriften tillsammans med Ante. Nu har han fått flytta ner till Caritas stall (finns 3 stall på gården) och går i en liten hage med knappt något gräs alls helt själv. Jag har även börjat ge honom hö istället för hösilage, då det troligtvis är det han reagerat på. Han står även inne på natten nu. Dock tas han in sent och släpps ut tidigt så det känns bra i alla fall. 
Jag är inte orolig för honom eftersom det här inte är något nytt för oss direkt, men jag tycker himla synd om honom att han ska behöva ha ont. Han är ju liksom inte döende, men det är aldrig roligt när han inte mår bra.. Skrutten ❤️
 
Förutom fång och flytt så har det också blivit lite ändringar i flocken han gick i tidigare. Dunder har åkt iväg på bete och en ny häst har kommit istället - Dess de Lane. Ett fullblodssto som Hotten blev kär i direkt. En sån liten Casanova han är! Han gillar verkligen ston, och dom brukar gilla honom också. 
 
Igår fick jag förresten testa att rida Dess, som hon kallas, på ridbanan. Hon var verkligen supersnäll, men verkade tyvärr besvärad av bettet så jag red inte särskilt länge. Kändes inte bra när hon tjafsade med bettet hela tiden och visade tydligt obehag vid minsta lilla kontakt. Jag skrev det till Lena som har henne, och hon skulle byta bett och se om det blev bättre. Annars var Dess väldigt trevlig, snäll och pålitlig. Så hon är säkert fin att rida bara man har ett bett som hon är tillfreds med.
 
Jag och Dess igår.
 
/AmandaKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)