Publicerat: / Amandas inlägg

Ofrivillig galopptur


Red ut på Divino igår tillsammans med Frida på Ante. Det blev minst sagt väldigt fartfyllt för mig och Divino! 
Tyckte han kändes spänd och tittig redan i början och kom efter några meter på att jag glömt sätta i bomull i öronen vilket han alltid haft annars när jag ridit honom. Men tänkte sen att "äsch, han är så lugn och gör ju ingenting så det går nog bra utan". Haha snacka om att jag blev förvånad när vi ridit en sväng på travbanan och skulle trava ikapp Ante och Frida, och Divino helt plötsligt kutar iväg i galopp förbi dom. Han verkligen sprang för sitt liv, vet inte vad som flög i honom?? 
Vi susade förbi Frida och Ante i full fart och jag kunde inte få stopp på honom. Hann nästan ända till stallet innan jag fick stopp på honom. Som tur var hängde inte Ante efter, annars hade det väl blivit kapplöpning till stallet. Herregud, haha. Jag blev lite skakig efteråt, men det gick ju bra. Har faktiskt bara varit med om att en häst stuckit en enda gång tidigare, med min gamla foderhäst Bosman. Lite läskigt när man inte får stopp. Speciellt för en mes som mig.

Idag blir det en uteritt på Hotten med Frida och Ante. Hoppas på att dagens tur blir något lugnare, haha! Dom här djuren är allt annat än förutsägbara. 
 


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)