Publicerat: / Amandas inlägg

Två roliga uteritter!


Fick låna Divino igår och Frida lånade Meyla så red vi ut ihop. Börjar känna mig mer och mer hemma på Divinos rygg och igår kändes det som jag lärt känna honom lite bättre ridmässigt. Det är så skönt med honom att han aldrig gör något "dumt". Åtminstone inte något som jag upplevt ännu. Han är så genomsnäll, men inte lat eller seg. Han bara springer på glatt och gör det man ber om liksom, vilket är något jag verkligen uppskattar efter sju och ett halvt år med min rebell till ponny. Med honom vet man aldrig riktigt vad som väntar från dag till dag, utan han är oförutsägbar som få. Dock så har han blivit tuuusen gånger lugnare och stabilare än han varit förr, men det verkar inte bättre än att han alltid kommer vara lite egensinnig. 

Idag red jag ut på min galning med Frida och Ante, och det blev en riktigt trevlig ridtur. Den senaste tiden har han hetsat Ante så. Ante är alltid först eftersom det går så extremt långsamt om Hotten har täten, och när Ante travar fort får Hotten antingen typ slängtrava eller galoppera för att hinna med. Han hetsar upp sig och flåsar som satan och då blir även Ante stressad när han har Hotten flåsandes i nacken. Har man otur slänger Hotten även ner huvudet mellan frambenen och bockar. Har man tur sitter jag kvar trots detta. 
Idag lät han dock bli att hetsa lika mycket som han gjort nu det senaste, så det var väldigt skönt att inte behöva sitta och bromsa honom för att han inte ska springa upp i rumpan på Ante. 


Oerhört charmig vinkel, haha..Och så ett par små Hotte-öron ❤️


/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)