Publicerat: / Amandas inlägg

Underbara vårväder!


Precis som dom flesta andra så ÄLSKAR jag vårvädret som kommit nu. Solen värmer så pass mycket att man kan vara ute i bara kortärmat och allt känns mycket lättare och ljusare. Inspiration till ridningen har kickat in hos mig dessutom. 

Idag blev det premiär för att stå ute och göra i ordning Hotten. Det var så härligt att stå och borsta honom i solen och se en hel del av vinterpälsen falla till marken i en hög av vita hårstrån. Jag masserade honom en liten stund också innan ridningen och han såg ut att njuta till fullo av att bli ompysslad. Det tog över en timme från det att jag hämtade honom i hagen till dess att jag hoppade upp och red iväg. 
Blev en barbackatur idag med lite dressyrträning i form av sidvärtesrörelser, ryggningar i nedförsbackar och så jobbade vi på att behålla formen även i galoppen. Det är lätt hänt att jag bara släpper iväg honom och låter honom racea på i galoppen. Han tycker dessutom det blir jobbigt så han börjar gärna bocka istället när jag inte bara låter honom springa på. Men idag gick det faktiskt bra! 
Imorgon får det nog bli ridbanan med lite bommar tror jag. Skulle vilja hoppa lite någon dag till helgen, det var så längesen!/Amanda
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi är två tjejer som inte är riktigt som alla andra. Älska oss eller hata oss - vi skiter i vilket. OBS: vi håller på med hästar. Varför då kanske ni undrar? Ja det är en jävligt bra fråga faktiskt. Vi tycker väl om att bli trampade på, släpade över en grusplan, stå ute och frysa 6 månader om året, kasta ut pengar på ett djur som ändå inte bryr sig för att sedan bli kastade i backen när hästjäkeln får syn på något som inte vi kan se med våra mänskliga sinnen. Vi tycker väl också om att bli idiotförklarade av medelålders tanter som lärde sig rida på 1800-talet och fortfarande står fast vid dem principer som gällde då. Nej okej, vi tycker inte om något av detta, så varför vi fortfarande håller på med hästar och ridning är ett olöst mysterium. Vi var väl tvungna att ha något att göra om dagarna. Ingen av oss har särskilt bra bollsinne eller någon annan unik talang, så vi fick helt enkelt börja med en sport där vi inte behövde göra något annat än att lyckas sitta kvar på en häst, styra djuret dit vi vill, samt bestämma hastighet. Hur som helst, vad nu än anledningen må vara till att vi ägnar oss åt denna galenskapens sport så är vi här nu och tänker dela med oss av både det positiva och negativa av vad vi gör. Enjoy! (Or not, vi bryr oss verkligen inte.)